استفاده از دياتوميت در تصفيه شكر و ساير شيرين‌كننده‌ها تصفيه شكر اولين كاربرد دياتوميت بعنوان كمك فيلتر بود و نخستين بار در سال ۱۸۹۹ مايع شكر خام بوسيله دياتوميت خالص سازي شد. هر چند كه صنعت توليد شكر يك مصرف كننده عمده دياتوميت باقيمانده است ولي توليد مايعات شيرين كننده بزرگترين بازار مصرف دياتوميت در آمريكا ويكي از مهمترين موارد مصرف در سرتاسر جهان است. فيلترهاي دياتوميتي عمدتاً در مرحله جداسازي ملاس از شكر مايع كاربرد دارند.

در تصفيه شكر حرارت مايع بالا برده مي‌شود تا جريان سيال آسانتر صورت بگيرد. به دليل طيف وسيع دانه بندي ذرات ناخالصي در مايع شكر، بدون استفاده از كمك فيلترها، منافذ اصلي به سرعت گرفته شده و عملاً جريان سيال متوقف مي‌شود. ساليانه در جهان حدود ۱۲۰ ميليون تن شكر توليد مي‌شود. آمار مصرف شكر در سالهاي گذشته بيانگر رشدي پايدار از سال ۱۹۸۰ به بعد است. هر چند كه مصرف شكر در كشورهاي غربي و توسعه يافته به دليل جايگزيني ديگر شيرين كننده‌ها و آگاهي عمومي نسبت به مضرات مصرف زياد آن، كاهش يافته است ولي در كشورهاي در حال توسعه مصرف شكر افزايش داشته است.

از اواخر دهه ۸۰ ميلادي كاربرد نوع خاصي از شيرين كننده‌ها در كشورهاي صنعتي رشد چشمگيري را آغاز كرد. اين شيرين كننده‌ها در نوشابه‌هاي غير الكلي رژيمي كاربرد دارند. بازار اين نوع شيرين كننده‌ها تحت تسلط آسپارتيم است كه دويست برابر از شكر شيرين‌تر است ولي فقط ۰٫۵ درصد كالري ايجاد مي‌كند. مصرف آسپارتيم در آمريكا ساليانه در حدود ۱۰ درصد رشد را نشان مي‌دهد. يك كارخانه توليد و تصفيه شكر در انگلستان گزارش كرده است كه براي تصفيه يك تن شكر در حدود ۱٫۱ كيلوگرم دياتوميت مصرف كرده است.

 

 

 

Categories: دیاتومیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس